Objavljeno: 12. 6. 2023. u 14:50
Administrator

Docent Mijo Beljo s Odsjeka za povijest Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu održavao je 7. lipnja 2023. predavanje na dvodnevnom znanstvenom skupu „Muslimansko/ bošnjački hrvatskih rat s posebnim osvrtom na oružane sukobe i stradanja u središnjoj Bosni 1993. godine“. Skup je organiziran od strane Hrvatskoga dokumentacijskog centra Domovinskoga rata u BiH u gradu Vitezu, Bosna i Hercegovina. Na skupu su osim govora generala, zapovjednika i drugih sudionika rata, svoja  istraživanja izložili i profesionalni povjesničari s različitih znanstvenih institucija Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Doc. dr. sc. Mijo Beljo je u radu skupa sudjelovao kao pozvani izlagač. Za tu priliku docent Beljo je izložio rezultate istraživanja o događajima u mjestu Dusina u siječnju 1993. godine.

Skup je izazvao veliki interes javnosti i posjetitelja koji su imali prilike upoznati se s rezultatima najnovijih istraživanja iz razdoblja Domovinskoga rata u Bosni i Hercegovini.
 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic