Objavljeno: 1. 6. 2023. u 22:26
Uređeno: 2. 6. 2023. u 08:37
Administrator

1. lipnja emitirana je emisija „Kozmos i etos“ u kojoj je naš nastavnik Jakov Erdeljac zajedno s magistrom filozofije Tomislavom Dretarom predstavio svoju prvu knjigu Narav države. U emisiji je voditelj Marito Mihovil Letica postavio niz zanimljivih pitanja iz kojih se je rodio filozofski dijalog o tematici knjige, ali i filozofiji općenito. U intervjuu se može vidjeti kako autori interpretiraju neke temeljne pozicije u povijesti filozofije te kako ih autori koriste kako bi prikazali državu na antiredukcionistički i antiideološki način.

Snimku emisije možete poslušati na poveznici.

Predstavljanje knjige Narav države održat će se 6. lipnja 2023. u središtu Matice hrvatske u 19 sati. Sve informacije možete pronaći u prilogu:

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic