Objavljeno: 22. 5. 2023. u 14:36
Administrator

Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje objavio je ažurirane podatke o prijavama i najpoželjnijim studijima za upis u akademskoj godini 2023./2024.: https://www.studij.hr/statistika

Psihologija na Fakultetu hrvatskih studija trenutačno je peti najpopularniji studij među maturantima i prvi studij psihologije po broju prijavljenih kandidata. Ukupna upisna kvota za prvu godinu jednopredmetnoga studija psihologije na FHS-u iznosi 57 mjesta. Trenutačni broj prijava je 1425, od čega je za 251 maturanta to prvi izbor, a omjer prvih izbora i upisne kvote je 4,4. Vesele nas i obvezuju ove brojke!

Radi usporedbe, 2015. godine imali smo 332 prijava s omjerom 1,36, a u predpandemijskoj 2018. godini prijavljenih je bilo 368 s omjerom 1,33. I dok se prosječna popunjenost studija društvenih znanosti kreće oko 50-60%, psihologija na FHS-u dugi niz godina ima stopostotnu popunjenost te veliki interes za upise i na diplomskom studiju.

Izvješće stručnog povjerenstva za postupak reakreditacije iz 2014. ističe kako studij psihologije ima najnižu stopu odustajanja od svih studijskih programa koje Fakultet nudi, a svoju popularnost djelomično duguje i činjenici da je studentima osiguran praktičan rad na stručnim institucijama. Većina naših nastavnika ima bogato iskustvo rada s ranjivim i/ili specifičnim populacijama (mladi, obitelji, hrvatski branitelji, onkološki bolesnici, vrhunski sportaši, rukovoditelji itd.) te se kontinuirano usavršavaju u struci.

Također, naši studenti su iznimno angažirani u podizanju kvalitete studija te svake godine organiziraju čitav niz zanimljivih aktivnosti. Time postaju konkurentniji na tržištu rada, ali još važnije – prenose duh zajedništva i pravo značenje pojma universitas.

Za kraj, pozivamo sve naše buduće studente da posebnu pozornost obrate na informacije o ovogodišnjem selekcijskom postupku kako ne bi propustili bitne rokove (https://www.fhs.unizg.hr/test_apstraktnoga_misljenja).

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic