Objavljeno: 16. 5. 2023. u 11:14
Administrator

U znanstvenoj emisiji "Prometej" - "Znanost s potpisom" emitiranoj 11. svibnja 2023. godine na Drugom programu HRT-a gostovala je docentica dr. sc. Ivana Greguric.

Razgovaralo se o mogućnostima filozofije u spoznaji biti tehnike i umjetne inteligencije kao vrhunca postvarenja ljudskog uma, te o etičkim pitanjima regulacije daljnjeg razvoja umjetne inteligencije.

Prometej je emisija o znanosti i novim spoznajama, inovacijama, idejama i otkrićima, urednice i voditeljice dr. sc. Jasne Burić. Novinarke emisije su Nikolina Dragošević, mr. sc. Sanja Skorić i dr. sc. Jasna Burić, realizatorica Renata Prugovečki, a izvršna urednica Nikolina Dragošević.

Cijelu emisiju možete pogledati na poveznici - https://www.youtube.com/watch?v=J1MVV-Oznfw

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic