Objavljeno: 15. 5. 2023. u 11:54
Administrator

Studenti psihologije Fakulteta hrvatskih studija su 11.5.2023. u Novinarskome domu nazočili predavanju professora emeritusa - Terencea Traceya sa Sveučilišta u Arizoni - jednog od najistaknutijih svjetskih stručnjaka u području razvoja i strukture profesionalnih (vokacijskih) interesa.

Profesor Tracey održao je javno znanstveno predavanje naziva Universality of Gender Differences in Vocational Interests: Moderating effects of cultural dimensions, u kojemu je prikazao rezultate dosad najvećega istraživanja profesionalnih interesa provedenom na preko 70.000 sudionika iz više od 40 zemalja diljem svijeta. Istraživanje je potvrdilo otprije poznate spolne razlike u profesionalnim interesima, ali i ukazalo na važnost odrednica kulture zemalja u polju razvoja karijere i profesionalnoga usmjeravanja.

Nakon predavanja, druženje s nazočnima nastavilo se u dobroj atmosferi, uz razmjenu ideja za buduća znanstvena istraživanja iz područja organizacijske psihologije. Profesor Tracey pravi je primjer predane i produktivne karijere koja traje desetljećima te nadahnuće svim budućim psiholozima!

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic