Objavljeno: 10. 5. 2023. u 14:32
Administrator

U Zajedničaru, službenome glasilu Hrvatske bratske zajednice, najveće organizacije koja okuplja potomke hrvatskih iseljenika u Sjevernoj Americi, u broju 10. od 10. svibnja objavljen je prikaz predavanja doc. dr. sc. Wollfyja Krašića s Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo, koji je 15. travnja održao virtualno predavanje na engleskom jeziku o Hrvatskom proljeću, a u organizaciji Kulturne zaklade Nacionalne federacije hrvatskih Amerikanaca. Tom prilikom doc. Krašić sudionike je upoznao s mogućnošću studiranja potomaka hrvatskih iseljenika na Fakultetu hrvatskih studija.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic