Objavljeno: 10. 5. 2023. u 14:27
Administrator

USK Agenda četrnaestu godinu za redom nastavlja s tradicijom simpozija „Mediji na drukčiji način“. Tema ovogodišnjeg simpozija je „Kultura otkazivanja: alat etičnosti ili alat cenzure.

Suočeni smo s rastućom pojavom kulture otkazivanja koja utječe na različite aspekte naših života, od društvenih odnosa do politike i kulture. Kako izgraditi društvo koje je otvoreno za dijalog, kritiku i različitost?

Ovogodišnji simpozij „Kultura otkazivanja" bavi se tim važnim pitanjem. Slušati ćemo o tome što kultura otkazivanja predstavlja, kako se manifestira u različitim društvenim kontekstima, koje su njezine posljedice i kako se može prevladati. 

Predavači iz različitih akademskih disciplina, medija i društvenih skupina okupit će se kako bi razmijenili ideje i iskustva te potaknuli kritičku raspravu o ovom fenomenu. Kroz panel rasprave i predavanja, sudionici će imati priliku dublje razumjeti ovu temu, njezine pozitivne i naravno, negativne strane, te kako se prema njoj odnositi.

Simpozij će se održati 11. svibnja 2023. u dvorani Zagreb na Fakultetu hrvatskih studija s početkom u 09:00 sati. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u ovom važnom razgovoru i pomognu nam da zajedno pronađemo rješenja za izazove s kojima se suočavamo u suvremenom društvu. 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic