Objavljeno: 9. 5. 2023. u 11:13
Administrator

Doc. dr. sc. Ivana Greguric gostovala je 28. travnja 2023. godine u emisiji Zavidavanje na Trećem programu HRT-a. Gostovanje je bilo u povodu ovogodišnje manifestacije ''Noć knjige'' koja je propitivala fenomen umjetne inteligencije te u sklopu kojeg je snimljeno pet serijala razgovora sa stručnjacima iz različitih područja koji govore o umjetnoj inteligenciji. Sadržaj obuhvaća etička, pravna, psihologijska, tehničko-poslovna i geostrateško-poslovna pitanja vezana uz ovaj fenomen.

Tema emisije u kojoj je gostovala doc. dr. sc. Ivana Greguric bila je „NIKAD ROBO(to)M (etička pitanja)“, a u navedenoj emisiji doc. dr. sc. Ivana Greguric osvrnula se na  etička i ostala filozofska pitanja koja se otvaraju tehnološkim napretkom, pogotovo na valu razvoja umjetne inteligencije.  

Cijelu emisiju moguće je pogledati na poveznici

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic