Objavljeno: 9. 5. 2023. u 10:29
Administrator

U okviru terenske nastave iz kolegija Povijest i arheologija nositeljice doc. dr. sc. Eve Katarine Glazer, studenti diplomskoga studija povijesti posjetili su u petak 5. svibnja 2023. Muzej grada Zagreba gdje su uz stalni postav muzeja učili o arheološkim istraživanjima, metodama iskopavanja, restauriranja, konzervacije i prezentiranja nalaza in situ.

Nakon nastave u muzeju studenti su posjetili i park Grič u kojem su vršena arheološka istraživanja 2003.-2017. godine kojima su otkriveni srednjevjekovni grobovi. Na samom lokalitetu upoznali su se s metodama istraživanja grobnih mjesta kao i sa suvremenim metodama prezentiranja otkrivenih nalaza. Raspravljali su o značaju i mogućnostima prezentiranja baštine u sklopu muzeja te na javnim gradskim prostorima. 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic