Objavljeno: 4. 5. 2023. u 08:32
Administrator

Povodom netom održanoga sastanka predstavnika Fakulteta hrvatskih studija s izaslanstvom Holy Family Primary School iz Australije, u emisiji "Globalna Hrvatska" prikazanoj na HRT4 programu 29. travnja 2023. godine govorile su nastavnice s Odsjeka za odgojno-obrazovne znanosti te Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo, izv. prof. dr. sc. Rona Bušljeta Kardum i doc. dr. sc. Monika Komušanac. Istaknuti su glavni izazovi provođenja i organizacije Hrvatske nastave u inozemstvu i važnost očuvanja hrvatskoga jezika kao najvažnije sastavnice nacionalnoga identiteta.

Emisiju je moguće pogledati putem multimedijske platforme HRTi. 

Prilog je emitiran i u radijskoj emisiji „Globalna Hrvatska“ 27. travnja 2023. godine (od 7. do 12. minute), a dostupan je na poveznici.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic