Objavljeno: 18. 4. 2023. u 14:46
Administrator

U izdanju Državnoga arhiva u Vukovaru i Franjevačkoga samostana Vukovar iz tiska je izišla druga knjiga Kronike franjevačkoga samostana u Vukovaru za razdoblje 1781. – 1826. godine. Transkripciju, kritičko izdanje i prijevod priredio je Petar Ušković Croata, asistent s Odsjeka za kroatologiju, a izdanje je realizirano u okviru projekta Fakulteta hrvatskih studija „Tihi pregaoci: redovnički prinosi hrvatskoj i europskoj kulturi“ (voditelj: doc. dr. sc. Marko Jerković). U transkripciji i kolacioniranju teksta Kronike sudjelovali su studenti diplomskoga studija hrvatskoga latiniteta Fakulteta hrvatskih studija: Anamarija Bačvar, Klara Bagarić, Iva Buha, Sanja Gudelj, Ivana Kovačević, Tvrtko Krpan, Ivan Marjanović.

Predstavljanje Kronike održat će se u ponedjeljak 8. svibnja 2023. godine u 11:00 sati u Franjevačkom samostanu u Vukovaru.

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic