Objavljeno: 6. 4. 2023. u 09:41
Administrator

Matija Mato Škerbić, docent na Odsjeku za filozofiju i kulturologiju Fakulteta hrvatskih studija izabran je za novog predsjednika Europskog udruženja za filozofiju sporta (European Association for the Philosophy of Sport – EAPS).

U tajnom glasanju i izboru između troje kandidata – protukandidati su bili prof. Maria Luisa de Costa (University of Porto, Portugal) i prof. Bernard Andrieu (Staps Université de Paris Cité, Francuska) - Škerbić je dobio više nego dvostruko glasova članova EAPS. Time je osvojio trogodišnji mandat predsjednika, dok je Fakultet hrvatskih studija postao privremeno sjedište ove krovne europske asocijacije za filozofiju sporta.

Primopredaja je izvršena u petak 31. 3. 2023. u Leuvenu (Belgija) na svečanosti održanoj u Kardinaal Mercier Hall Odsjeka za filozofiju Sveučilišta u Leuvenu (KU Leuven), gdje je dosadašnji predsjednik prof. Andrew Edgar (Cardiff University, Wales) predao mandat doc. Škerbiću.

Na KU Leuven, jednom od najstarijih svjetskih sveučilišta,  Škerbić je boravio u sklopu programa akademske mobilnosti za 2022./2023. i na poziv jednog od vodećih autoriteta filozofije sporta prof. Mikea McNameeja. U sklopu boravka, posjetio je sveučilišni centar za etiku i integritet sporta (Interdisciplinary Centre for Ethics, Regulation and Integrity in Sport – iCERIS / Faculty of Movement and Rehabilitation Sciences), gdje je održao predavanje studentima diplomskih i doktorskih studija.

Prof. McNamee pozvao je doc. Škerbića na ponovni i duži boravak kojeg će u potpunosti financirati iCERIS a u sklopu kojeg bi se pobliže upoznao s radom centra i direktnije uključio u njegov rad, ali i ustanovio načine ostvarivanja suradnje s našim fakultetom.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic