Objavljeno: 4. 4. 2023. u 19:15
Administrator

Studenti koji pohađaju predmet „Društvene promjene u Hrvatskoj u XX. stoljeću“ (doc. dr. sc. Mijo Beljo, Nikolina Šimetin Šegvić) na diplomskom studiju povijesti u srijedu, 29. ožujka 2023., imali su nastavu šetnjom kroz Zagreb pod vodstvom asistentice Nikoline Šimetin Šegvić. Tema predavanja je bila „Arhitektura kao vid društvenih promjena u 20. stoljeću“.

Na potezu od Trga bana Josipa Jelačića do Ulice grada Vukovara, studenti su na odabranim točkama mogli promotriti razvoj i izgradnju Zagreba između dva svjetska rata i nakon Drugog svjetskog rata te staviti urbanistička i arhitektonska ostvarenja u kontekst društvenih (i političkih) promjena, ali i nužnih potreba u Zagrebu (i Hrvatskoj) kroz 20. stoljeće.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic