Objavljeno: 28. 3. 2023. u 10:27
Administrator

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj poziva Vas na panel na temu Europske godine vještina, koji će se održati u srijedu, 29. ožujka, od 10.30 u Kući Europe (A. Cesarca 4-6) u Zagrebu.

Zbog izravnog prijenosa na Hrvatskom radiju, ulazak u dvoranu predviđen je do 10.20. 

Na Eurotribini će se raspravljati o spremnosti Hrvatske za promjene koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija te o inicijativama i programima koji se očekuju od socijalnih partnera i države u sklopu Europske godine vještina. O cjeloživotnom učenju, inovacijama, novim modelima rada te činjenici da više od tri četvrtine europskih poduzeća nailazi na poteškoće u pronalaženju radnika s potrebnim vještinama, govorit će:  

Dubravko Majetić, prorektor za znanost i  istraživanje Sveučilišta u Zagrebu, 
Sanja Klempić Bogadi, Institut za migracije i narodnosti, 
Ivana Kuzlić Matanović, Gaming inkubator Pismo,
Deni Nurkić, suvoditelj programa za razvoj visokotehnoloških kompanija Nuqleus (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb)
Moderatorica: Jasmina Popović (HRT)

Ljubazno Vas molimo da dolazak potvrdite do kraja radnog dana u utorak, 28. ožujka na: epzagreb@europarl.europa.eu.

„Eurotribina – perspektive i izazovi“ serijal je Hrvatskoga radija koji se, uz potporu Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, emitira iz Kuće Europe u Zagrebu. Obuhvaća raspravu o europskim politikama i izazovima te o najvažnijim temama iz područja rada i funkcioniranja Europske unije.
 


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic