Objavljeno: 24. 3. 2023. u 10:12
Administrator

Kao jedna od brojnih aktivnosti na projektu Suradnja s hrvatskim autohtonim zajednicama u dijaspori, koji na Fakultetu hrvatskih studija vodi prof. dr. sc. Sanja Vulić Vranković, idućega će se tjedna u Šeljinu (Sellye) u Mađarskoj održati Prva zimska škola hrvatskoga jezika i kulture za nastavnike hrvatskoga jezika izvan Hrvatske. Zimska škola organizira se u suradnji s Osnovnom školom Geze Kissa iz Šeljina i Hrvatskom narodnosnom samoupravom u tom mjestu. Među nastavnicima iz dijaspore zanimanje za Školu je veliko. Prijavilo se 38 polaznika.

O pokretanju Prve zimske škole, o organizaciji, programu i polaznicima već su emitirani prilozi na Hrvatskom radiju u Mađarskoj (10. ožujka), u emisiji Glasa Hrvatske „Našim građanima u svijetu“ (16. ožujka), u emisiji Glasa Hrvatske „Na valovima staroga kraja“ (20. ožujka) te u emisiji „Tragom riječi“ na Radiju Mariji (24. ožujka).

Škola se organizira uz novčanu potporu suorganizatora iz Mađarske i Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan RH.

Istodobno idućega tjedna (u jutarnjim satima) u Osnovnoj školi Geze Kissa u Šeljinu počinje nastavnička praksa studentica Diplomskoga studija kroatologije iz predmeta Nastava hrvatskoga jezika u dijaspori.

Program Prve zimske škole hrvatskoga jezika i kulture za nastavnike hrvatskoga jezika izvan Hrvatske

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic