Objavljeno: 21. 3. 2023. u 17:21
Administrator

U sklopu obilježavanja kulturne manifestacije Dani hrvatskoga jezika koji se svake godine obilježava od 11. do 17. ožujka u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskoga jezika na Hrvatskom radiju 3. program u radijskoj emisiji Okrugli stol ponedjeljkom razgovaralo se o važnosti hrvatskoga jezika u Domovini i iseljeništvu. Voditelj radijske emisije bio je prof. dr. sc. Danijel Labaš, a urednica Maja Peterlić.

Tema radijske emisije Okrugli stol ponedjeljkom 20. ožujka 2023. bila je Materinski jezik u Domovini i iseljeništvu - riznica nacionalnog blaga, a kao sugovornice voditelju prof. dr. sc. Danijelu Labašu bile su pozvane doc. dr. sc Marijana Togonal s Hrvatskog katoličkog sveučilišta te doc. dr. sc. Antonia Ordulj i izv. prof. dr. sc. Rona Bušljeta Kardum s Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. U emisiji je bilo govora o položaju te potrebi očuvanja i njegovanja materinskog jezika kao jedne od temeljnih sastavnica nacionalnog identiteta kako u Domovini tako i među hrvatskim iseljeništvom.

Snimku emisije možete poslušati na poveznici.


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic