Objavljeno: 21. 3. 2023. u 12:46
Josip Papak

Izborno povjerenstvo Fakulteta hrvatskih studija za studentske izbore sastalo se 20. ožujka u 12.30 sati i pregledalo sve pristigle prijave za Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija. Utvrđeno je ukupno 16 prijava za Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija. Sve pristigle prijave ispunjavaju uvjete iz čl. 6. Pravilnika o izborima za studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, stoga je Izborno povjerenstvo utvrdilo popis od 16 kandidata za izbor u Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija. 

Popis kandidata za predstavnike u Studentskom zboru Fakulteta hrvatskih studija

Popis birača za studentske izbore 2023.

Naputak za biračke odbore

Upute za promatrače

Na temelju Odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepana Lakušića, u srijedu i četvrtak 29. i 30. ožujka 2023., u vremenu od 8 do 20 sati, održat će se izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. 

Na izborima za studentske predstavnike u Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica pravo birati i biti birani imaju svi studenti dodiplomskih, prijediplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Izbori za Studentski zbor Sveučilišta i studentski zbor pojedine sastavnice provodit će se istodobno na svim fakultetima i akademijama Sveučilišta u Zagrebu, prema odredbama Pravilnika o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu te Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama.

Mandat članova Studentskoga zbora Fakulteta hrvatskih studija započinje s prvim danom sljedeće akademske godine u odnosu na akademsku godinu u kojoj su izbori održani, a traje dvije akademske godine ili prestankom temeljem uvjeta propisanih Zakonom o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama.

 

Odluka o provedbi studentskih izbora

Odluka o imenovanju Izbornoga povjerenstva Sveučilišta u Zagrebu za provodenje studentskih izbora

Odluka o imenovanju Povjerenstva za prigovore Sveučilišta u Zagrebu za provodenje studentskih izbora

Odluka o Izbornom povjerenstvu Fakulteta hrvatskih studija

Odluka o Povjerenstvu za prigovore Fakulteta hrvatskih studija

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic