Objavljeno: 28. 2. 2023. u 18:22
Josip Papak

 

Na temelju Odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepana Lakušića, u srijedu i četvrtak 29. i 30. ožujka 2023., u vremenu od 8 do 20 sati, održat će se izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. 

Na izborima za studentske predstavnike u Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica pravo birati i biti birani imaju svi studenti dodiplomskih, preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Izbori za Studentski zbor Sveučilišta i studentski zbor pojedine sastavnice provodit će se istodobno na svim fakultetima i akademijama Sveučilišta u Zagrebu, prema odredbama Pravilnika o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu te Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama.

Mandat članova Studentskoga zbora Fakulteta Hrvatskih studija započinje s prvim danom sljedeće akademske godine u odnosu na akademsku godinu u kojoj su izbori održani, a traje dvije akademske godine ili prestankom temeljem uvjeta propisanih Zakonom o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama.

Kandidati za predstavnike u Studentskom zboru Fakulteta hrvatskih studija podnose kandidature Izbornom povjerenstvu Fakulteta hrvatskih studija, koje se predaju u Dekanovom uredu, svakim radnim danom od 9 do 14 sati, osobno ili preporučenom poštom zaključno s 17. ožujka 2023. godine.

Kandidati za predstavnike u Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu podnose prijave Izbornomu povjerenstvu Sveučilišta u Zagrebu.

Svaki student osobno se može kandidirati za predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Zagreb ili Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija. Kandidatura se ne može istaknuti i za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i za Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija.

Odluka o provedbi studentskih izbora

Odluka o imenovanju Izbornoga povjerenstva Sveučilišta u Zagrebu za provodenje studentskih izbora

Odluka o imenovanju Povjerenstva za prigovore Sveučilišta u Zagrebu za provodenje studentskih izbora

Odluka o Izbornom povjerenstvu Fakulteta hrvatskih studija

Odluka o Povjerenstvu za prigovore Fakulteta hrvatskih studija

Kandidacijski obrazac 2023

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic