Objavljeno: 7. 2. 2023. u 11:26
Administrator

U sklopu kolegija Komunikacijsko-medijske teorije kod profesorice doc. dr. sc. Ivane Greguric studentice Sara Kalogjera, Božena Marković, Nataša Matijević prijavile su se kao kandidati za drugu malu školu Rock&Off novinarstva.

Koncept dvomjesečne nastave se bazirao na upoznavanju s različitim formama glazbenog novinarstva (kritika, recenzija, intervju, vijesti i kolumne) uz praktične zadatke polaznicima od strane mentora.

Škola je dio nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off-a koja pokriva domaću aktualnu i suvremenu alternativnu, rock, pop, hip-hop i elektronsku scenu.

Svoje iskustvo ispričala je jedna od polaznica škole Sara Kalogjera: "Bilo je jedanaest polaznika koji su bili na dvomjesečnim edukacijama održanim u ciklusima. Mentori male škole novinarstva su bili vrsni glazbeni novinari i predavači. Održavali su predavanja o svojima iskustvima, o tehnologiji, novinarskim formama, odnosima i suradnjama s kolegama i drugim zaposlenima u glazbenoj industriji. Predavači su bili Hrvoje Horvat, Maja Trstenjak, Martina Validžić, Nina Trumbić, Igor Jurilj, Ružica Popović, Đurđica Sarjanović, Mirko Burazer, Katja Jukić, Petra Miloš, David Magdić i Davor Drezga. Kroz cijelu školu vodili su nas Lovorka Sršen i Filip Kovačević.

Bilo je to ugodno druženje uz koje se steklo znanje. Pričali su nam o svojim iskustvima, o teoriji, odnosima sa kolegama i imali smo zadatke. Neke zadatke smo radili u studiju. Sa novinarkom i voditeljicom Martinom Validžić podijelili smo se u grupe i svatko je imao svoju minutu dok su u gostima bili novinari ili glazbenici. Čak smo i glumili da smo na festivalima ili u back stage-u na koncertima. S Ninom Trumbić, radijskom voditeljicom, smo radili najave za pjesme u studiju za snimanje vokala. Kod kuće smo imali male zadaće od recenzija albuma i koncerta, analize top lista, kolumna, članaka, tekstova za društvene mreže do intervjua za radio i videointervju. Svatko je dobio glazbenika koji je osvojio neku nagradu Rock&Off-a u ovih pet godina. Bili su to Detour, Irena Žilić, Bad Daughter, Miriiam, Pocket Palma, Rezerve, itd. Na kraju ovog odličnog iskustva podjeljenje su diplome i nagrade. Troje najboljih je dobilo priliku rada na glazbi.hr, a to su Božena Marković, Grgur Višić i Helena Ćatić. Sve je završilo s ugodnim druženjem polaznika. Svi smo pozvani da 3. veljače prisustvujemo petoj dodjeli Rock&Off nagrada i uživamo u toj spektakularnoj večeri dobre glazbe i dobrog društva. Definitivno novo iskustvo sa svim elementima novinarstva kojima su nama kao polaznicima dali da zavirimo u život novinara."

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic