Objavljeno: 19. 1. 2023. u 13:07
Administrator

U sklopu terenske nastave iz predmeta Medijsko - komunikacijske teorije, grupa studenata preddiplomskog studija sociologije, psihologije i komunikologije Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu je u pratnji profesorice doc. dr. sc. Ivane Greguric, 17. siječnja posjetila redakciju Večernjeg lista.

U redakciji Večernjeg lista studente je dočekala novinarka Petra Balija koja ih je kroz interaktivno izlaganje upoznala sa počecima razvoja te tiskovine te predstavila načine na koji se Večernji list prilagođava medijskoj konvergenciji.

Novi redizajn i digitalnu transformaciju portala Večernjeg lista studentima je predstavio glavni urednik online izdanja Večernjeg lista Dario Markas. Studenti su imali priliku uživo čuti kako je nastao redizajn internetske stranice Večernjeg lista.

Obilaskom redakcije i televizijskog studija Večernjeg lista, studenti su dobili uvid u svakodnevnicu novinarskog poziva. Sve je zabilježeno sa fotografijama i studentima su podijeljeni primjerci njihovih novina i specijala.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic