Objavljeno: 4. 1. 2023. u 14:30
Administrator

Na sjednici Vlade RH održanoj 22. prosinca 2022. doc. dr. sc. Iva Ivanković, imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja zadužena za osnovno i srednje obrazovanje. Od veljače 2021., doc. dr. sc. Iva Ivanković zaposlena je na Fakultetu hrvatskih studija na Odsjeku za odgojno-obrazovne znanosti.

Diplomirala je logopediju na Edukacijsko-rehabilitacijskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te doktorirala u polju pedagogije na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Položila je stručni ispit za stručnog suradnika logopeda u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u kojem je radila dvanaest godina te ujedno bila mentorica pripravnicima logopedima pri polaganju stručnih ispita. Završila je opći verbotalni seminar I. i II., seminar za primjenu metode „Talking Mats“ u radu s osobama s komunikacijskim teškoćama te seminar za primjenu augmentativne i alternativne komunikacije kao i asistivne tehnologije u radu s djecom s teškoćama jezično-govorne (DART Center for AAC and AT Sahlgrenska University Hospital, Goethenburg, Sweden). Stručno i znanstveno područje rada usmjereno je na pedagogiju uključivosti, metodiku rada s učenicima s posebnim potrebama, didaktiku te višejezičnost. Od travnja 2018. godine izabrana je za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme Republike Hrvatske u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, potkategoriji rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic