Objavljeno: 19. 12. 2022. u 11:14
Administrator

Strani studenti Fakulteta hrvatskih studija u sklopu predmeta Hrvatski za neizvorne govornike posjetili su Etnografski muzej u petak 16. prosinca 2022. pod vodstvom doc. dr. sc. Antonije Ordulj. O hrvatskoj etnografskoj baštini s posebnim naglaskom na tradicionalne božićne običaje i izradu kinča, tradicionalnoga ukrasa od krep-papira, govorila je muzejska pedagoginja Anastazija Petrović. Nakon uvodnoga predavanja za studente je organizirana radionica izrade božićnoga kinča.

 

kinč

kinč

kinč

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic