Objavljeno: 8. 12. 2022. u 23:52
Lidija Bogović

Na predmetu Nastava hrvatskoga jezika u dijaspori koji drži prof. dr. sc. Sanja Vulić na diplomskom studiju kroatologije, redovito se održava nastavnička praksa u dijaspori. Od 5. do 9. prosinca 2022. opet je troje studenata boravilo u Hrvatskom školskom centru Miroslava Krleže u Pečuhu. Nakon temeljitih priprema u Zagrebu, studentice Dora Palčić i Sara Sivić te student Filip Gabrić držali su nastavu iz hrvatskoga jezika i književnosti u 5. i 7. razredu osnovne škole. Nastavne jedinice izabrane su u dogovoru s predmetnim nastavnicama u pečuškoj školi. Sve troje studenata uspostavilo je dobru komunikaciju s učenicima i uspješno završilo praktični dio svojih obveza na predmetu. Zajedno s profesoricom Vulić njihovu je nastavničku praksu pratila asistentica Lidija Bogović.

U poslijepodnevnim satima profesorica Vulić i asistentica Bogović obilazile su sa studentima ustanove Hrvata u Mađarskoj koje su smještene u Pečuhu. Profesorica Vulić upoznala ih je s poviješću hrvatske zajednice u Pečuhu i okolici.

Također je održan radni sastanak kojemu su nazočile ravnateljica Hrvatskoga školskoga centra Ágnes Zsifkovics, profesorica Vulić i asistentica Bogović. Razgovaralo se o dosadašnjoj uspješnoj i o budućoj suradnji.

Hrvatski radio u Pečuhu također je pratio boravak nastavnica i studentica s Fakulteta hrvatskih studija. Novinarka Hrvatskoga radija u Mađarskoj Renata Balatinacz intervjuirala je studentice Palčić i Sivić te profesoricu Vulić.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic