Objavljeno: 22. 11. 2022. u 13:36
Administrator

Microsoft je od 1. listopada 2022. počeo gasiti tzv. jednostavnije (nesigurne) protokole za primanje e-pošte, što će na našem fakultetu biti primijenjeno 30. studenoga 2022., ovo se odnosi na sve račune e-pošte, studenata i svih djelatnika. Više detalja pročitajte u nastavku obavijesti.

Ako za čitanje e-pošte rabite Outlook (inačice 2016, 2019, M365) ili internetski preglednik, ne biste trebali imati nikakve poteškoće.

Ako rabite Outlook 2013 i prijava ne bude moguća, obrišite račun e-pošte i ponovo ga dodajte.

Ako rabite Thunderbird: Za račun e-pošte na FHS-u treba otići u Postavke poslužitelja->Postavke sigurnosti->Metoda autentifikacije, te u padajućem izborniku zamijeniti prvi izbor (Normalna lozinka) s zadnjim izborom (OAuth2). Zatvorite Thunderbird i ponovo ga otvorite, te će se za nekoliko sekundi pojaviti prozorčić identičan onome kad se prijavljujete na e-poštu u internetskom pregledniku, trebate unijeti svoju zaporku, i nakon toga bi dalje sve trebalo raditi identično kao do tada, ali sigurnije.

Microsoftova službena obavijest (na engleskome jeziku):

https://learn.microsoft.com/en-us/exchange/clients-and-mobile-in-exchange-online/deprecation-of-basic-authentication-exchange-online


Ako ništa od gornjih uputa ne pomogne, svojoj e-pošti uvijek možete pristupiti preko internetskog preglednika, a za pomoć kontaktirajte Računalnu službu.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic