Objavljeno: 24. 10. 2022. u 18:09
Uređeno: 24. 10. 2022. u 18:19
Monika Komušanac

 

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko katoličko sveučilište organiziraju II. Međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju „Suvremeni usud gastarbajterskoga naslijeđa Hrvatske“ kao nastavak planiranoga bijenalnoga održavanja tematskih znanstvenih ciklusa posvećenih demografiji i hrvatskome iseljeništvu.

Konferencija će se održati na Fakultetu hrvatskih studija, u petak, 28. listopada 2022. godine s početkom u 10.30h u dvorani Zagreb, a koncipirana je u četiri panel rasprave:

1.     Gastarbajtersko demografsko naslijeđe

2.     Demografski izazovi samostalne Hrvatske

3.     Usud napuštanja Hrvatske i neizvjesnost opstanka 

4.     Suvremeni civilizacijski, društveni, kulturni i identitetski aspekti razvoja Hrvatske

Program konferencije dostupan je ovdje.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže!

Organizacijski odbor konferencije

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic