Objavljeno: 24. 9. 2022. u 22:39
Lidija Bogović

Prof. dr. sc. Sanja Vulić, osim na projektu „Dialektforscung Burgenländischkroatisch” u HKDC-u, zajedno s kolegama iz Austrije i zapadne Mađarske surađuje na projektu „Wissensverbreitung über die Literatur- und Sprachgeschichte der Burgenländischen Kroaten“ u Znanstvenom institutu gradišćanskih Hrvatov u Austriji (ZIGH). U okviru projekta organiziran je, u suradnji s Muzejem sakralne umjetnosti Hrvata u Mađarskoj, Znanstveni sipozij povodom 250. obljetnice rođenja prisičkoga farnika Jožefa Ficka. Nakon pozdravne riječi Zlatke Gieler, predsjednice ZIGH-a i uvodne riječi predsjednika organizacijskoga odbora dr. sc. Šandora Horvátha iz Mađarske, sudionici iz Mađarske, Austrije, Hrvatske i Slovenije održali su svoja izlaganja. Hrvatsku je predstavljala profesorica Vulić, koja je održala izlaganje „Hrvatski jezik Slovenca Jožefa Ficka“.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic