Objavljeno: 6. 9. 2022. u 09:55
Administrator

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu provodi Program metodičkoga osposobljavanja i usavršavanja sveučilišnih nastavnika i suradnika. Programom se ima za cilj omogućiti visokoškolskim nastavnicima i suradnicima stjecanje dodatnih i/ili usavršavanje stečenih nastavničkih kompetencija koje će im olakšati kvalitetno promišljanje, organiziranje i izvođenje nastavnoga rada.

Program metodičkoga osposobljavanja i usavršavanja sveučilišnih nastavnika i suradnika Fakulteta hrvatskih studija izvodi se u formi radionica kroz pet edukacijskih paketa u trajanju od tri nastavna sata (ukupno 15 nastavnih sati). Završetkom Programa polaznici stječu dodatna znanja i vještine iz područja motivacije, teorije učenja, postavljanja ostvarivih i provjerljivih akademskih postignuća (ishoda učenja), upotrebe različitih nastavnih strategija, metoda i oblika rada, provođenja različitih načina vrjednovanja i ocjenjivanja te načela akademskih komunikacijskih i socijalnih vještina.  

Program su do sada uspješno prošli neki od visokoškolskih nastavnika i suradnika Fakulteta prometnih znanosti, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, Fakulteta filozofije i religijskih znanosti te visokog učilišta Algebra.

Informacije vezane za Program metodičkoga osposobljavanja i usavršavanja sveučilišnih nastavnika i suradnika možete pronaći na stranici Fakulteta hrvatskih studija - https://www.fhs.unizg.hr/pmous.

Zainteresirani za Program metodičkoga osposobljavanja i usavršavanja sveučilišnih nastavnika i suradnika mogu se javiti voditeljici Programa doc. dr. sc. Roni Bušljeta Kardum na email rbusljeta@hrstud.hr.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic