Objavljeno: 1. 9. 2022. u 14:34
Administrator

Dana 31. kolovoza Fakultet hrvatskih studija posjetio je istaknuti hrvatski iseljenik u Kanadi, dugogodišnji borac za neovisnu hrvatsku državu, zastupnik kanadske liberalne stranke u parlamentu provincije Ontario, član Zakonodavne skupštine Ontarija i generalni konzul Republike Hrvatske u Chicagu Domagoj John Šola. Sugovornicima je ukratko predstavio svoje političko i društveno višedesetljeno djelovanje u Kanadi te izvijestio o stanju u hrvatskim zajednicama u Kanadi danas. Izrazio je veliko zadovoljstvo činjenicom da FHS veliku pozornost u pojedinim studijskim programima te u znanstvenom radu dijela zaposlenika poklanja hrvatskome iseljeništvu. Gospodin Šola imao je priliku uvjeriti se u spomenuto prisustvujući uspješnoj obrani diplomskoga rada studentice povijesti Ive Kajfeš naslova „Doprinos kanadskih Hrvata stvaranju, međunarodnom priznanju i obrani Republike Hrvatske“ u srpnju ove godine, a u kojem je pisala i o nemalome doprinosu gospodina Šole. Sastanku je prisustvovao i gospodin Josip Sakač, pripadnik osiguranja predsjednika RH dr. Franje Tuđmana od 1990. do 1999., čija se supruga Neda Šola, ujedno sestra gospodina Domagoja Šole, također svesrdno angažirala u raznim oblicima pomoći Republici Hrvatskoj 1990-ih. Gospodin Šola obećao je pružiti ponajprije moralnu, a po potrebi i svaku drugu pomoć FHS-u u povezivanju s hrvatskim iseljenicima u Kanadi, pogotovo kroz dolazak mladih Hrvatica i Hrvata iz Kanade na studij na FHS.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic