Objavljeno: 23. 8. 2022. u 10:46
Administrator

Nastavnik Fakulteta hrvatskih studija izv. prof. dr. sc. Šime Demo na Generalnoj skupštini Međunarodne udruge za neolatinske studije (International Association for Neo-Latin Studies – IANLS), održanoj 4. kolovoza 2022. u Leuvenu (Belgija), imenovan je predsjednikom Odbora za digitalne resurse (Committee for Digital Resources), čime je postao i članom Izvršnoga odbora (Executive Committee) IANLS-a.

IANLS je krovna svjetska udruga za neolatinitet, utemeljena godine 1973. Okuplja oko 1200 članova sa svih kontinenata, kao i jedanaest pridruženih organizacija. Trijenalni kongresi IANLS-a najveći su skup neolatinista, a zbornici proizišli iz njih daju presjek najnovijih istraživanja u struci.

Odbor za digitalne resurse bavi se uvođenjem novolatinskih studija u digitalni svijet brinući se za mrežnu stranicu udruženja te aktivno promičući spoznaje o mogućnostima koje struci otvara računalna tehnologija.

 

Leuven

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic