Objavljeno: 26. 7. 2022. u 11:23
Administrator

U utorak 26. srpnja 2022. održana je vježba evakuacije i spašavanja u glavnoj zgradi Fakulteta hrvatskih studija. Prema zakonu poslodavac je obvezan osposobiti radnike da u slučaju nastanka neposrednih i značajnih rizika za život i zdravlje mogu samostalno provesti postupke kako bi otklonili ili smanjili rizike.

Obnašatelj dužnosti dekana imenovao je domara Fakulteta hrvatskih studija Ivana Gorana Benkovića voditeljem praktične vježbe evakuacije i spašavanja, a njegovim zamjenikom tehničkoga suradnika na nastavi Darija Knežića.
Voditelj vježbe upoznao je zaposlenike i studente koji su se našli u glavnoj zgradi s putevima evakuacije, s pravilima provođenja evakuacije i spašavanja u slučaju izvanrednoga događaja, s postupanjem prilikom požara u zgradi i sa zbornim mjestom za evakuaciju.

Na zvuk sirene u 10.13 sati izvedena je simulacija pojave požara u glavnoj zgradi Fakulteta. Nazočni su se uputili prema sjevernom izlazu iz zgrade. Nitko se nije služio dizalom. Evakuacija je provedena za 45 sekundi, bez panike, stampeda, trčanja i gužve. Na poljani iza glavne zgrade prekontrolirano je brojno stanje evakuiranih. Voditelj vježbe i njegov zamjenik obišli su zgradu i utvrdili kako su se svi zaposlenici i studenti evakuirali iz 36 prostorija i hodnika u prizemlju, 27 prostorija i hodnika na prvom katu i 34 prostorije i hodnik na drugom katu. Vježba evakuacije zaposlenika i studenata zatečenih u glavnoj zgradi Fakulteta uspješno je izvedena, postignuti su zadani ciljevi te nije bilo ozlijeđenih. 
 
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic