Objavljeno: 21. 7. 2022. u 10:27
Administrator

Gospodin Stjepan Asić, predsjednik Australsko-hrvatskog kongresa i dugogodišnji hrvatski aktivist u Australiji, posjetio je Fakultet hrvatskih studija, prilikom čega mu je uručeno priznanje za podupiranje uspješnog rada i prinosa ugledu Fakulteta. Gospodin Asić iznio je svoje dojmove i saznanja o životu, aktivnostima i potrebama hrvatskih zajednica u Australiji, koji će doprinijeti još boljem razumijevanju i suradnji Fakulteta i australskih Hrvata. Kruna dosadašnjih napora u tome pogledu jest stipendija koju će Australsko-hrvatski kongres od akademske godine 2023./2024. dodjeljivati Hrvatu ili Hrvatici iz Australije za studiranje na Fakultetu hrvatskih studija. Gospodin Asić poklonio je primjerke svoje autobiografske knjige knjižnici Fakulteta na hrvatskom i engleskom jeziku naslova Vapaj iz daljine – Hrvati (Zapadne) Australije (1976. – 2016.).

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic