Objavljeno: 1. 6. 2022. u 21:43
Administrator

Studenti izbornoga kolegija Spomenička baština kao povijesni izvor i Odabrana poglavlja antičke umjetnosti kao i više drugih studenata i nastavnika Fakulteta hrvatskih studija posjetili su 21. svibnja Muzej krapinskih neandertalaca i grad Krapinu. Nalazište krapinskih neandertalaca „Hušnjakovo“ zaštićeno je kao prvi paleontološki spomenik prirode u Hrvatskoj te pripada među najvažnije paleoantropološke lokalitete svijeta. U sklopu nalazišta nalazi se i Muzej krapinskih neandertalaca koji slovi kao jedan od najmodernijih muzeja svijeta. Na samom početku, prije razgledavanja, studenti su pogledali kratki film kako bi dobili uvid u svakodnevnicu neandertalaca različite dobi i spola. Razgledavanje Muzeja oduševilo je studente i profesore zbog brojnih interaktivnih sadržaja poput multimedijalnih instalacija, filmova, virtualnih šetnji i holograma. Nakon razgledavanja Muzeja, studenti su se uputili na lokalitet na kojem su pronađeni brojni ostatci ljudskih fosilnih kostiju, ostatci životinja iz pleistocena te više od tisuću komada kamenoga oruđa iz razdoblja starijega kamenoga doba. Izlet su nastavili šetnjom po gradu Krapini koja je poznata kao rodno mjesto Ljudevita Gaja. Za sam kraj studenti su imali slobodno vrijeme koje su iskoristili ugodnim druženjem nakon dugo vremena.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic