Objavljeno: 1. 6. 2022. u 13:57
Administrator

U srijedu 1. lipnja 2022. u 11 sati prigodnom svečanošću u dvorani Hvar otvoren je Klub Matice hrvatske na Fakultetu hrvatskih studija. To je prvi klub koji je Matica hrvatska otvorila na nekom sveučilištu. Matica hrvatska će kroz svoj Klub članovima fakultetske zajednice, osobito studentima, predstavljati svoje aktivnosti, a studenti svih fakulteta koji se nalaze na Sveučilišnom kampusu Borongaj moći će se putem Kluba aktivno uključiti u rad Matice hrvatske.

Na otvaranju Kluba predstavljen je Sporazum o suradnji između Fakulteta i Matice od 8. travnja 2022. U njem se ističe kako je svrha Fakulteta njegovanje hrvatskoga nacionalnoga i kulturnoga identiteta i da je cilj Matice istraživanje, čuvanje, razvijanje i promicanje narodnoga i kulturnoga identiteta. Sporazumom se utvrđuje sudjelovanje nastavnoga osoblja i studenata Fakulteta u projektima Matice radi stjecanja praktičnih znanja i umijeća, osobito na poslovima koji su vezani uz studijske i znanstvene programe Fakulteta, sudjelovanje djelatnika Matice u izvođenju nastave na Fakultetu radi prijenosa specifičnih znanja i vještina te promicanja znanstvenoga i stručnoga razvoja obje ustanove, međusobno dijeljenje znanja radi naobrazbe djelatnika i članova Matice i studenata te nastavnoga osoblja Fakulteta i podrška uzajamnosti u dodatnim aktivnostima sporazumnih stranaka koje su od zajedničkoga interesa.

Skupu su se obratili o. d. dekana Fakulteta hrvatskih studija prof. Stjepan Ćosić, predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, pročelnik Odsjeka za komunikologiju prof. Danijel Labaš i glavni urednik Vijenca Goran Galić. Predsjednik Gavran i o. d. dekana Ćosić potpisali su Ugovor o provođenju studentske prakse za studente komunikologije u uredništvu lista Vijenac.

Otvaranju Kluba nazočili su glavni tajnik Matice hrvatske Marijo Dominiković i veći broj nastavnika i studenata Fakulteta hrvatskih studija.
Video-zapis s otvaranja Kluba Matice hrvatske u dvorani Hvar može se vidjeti ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic