Objavljeno: 21. 5. 2022. u 10:05
Administrator

U sklopu projekta Prometna sigurnost po mjeri svihTena Šarić Rukavina iz Sindikata biciklista 18. svibnja održala je u Knjižnici Fakulteta hrvatskih studija interdisciplinarnu radionicu Pedala nije šala. Projekt je usmjeren na mlade i na povećanje njihove sigurnosti u prometu. Na radionici su sudjelovali studenti s više sastavnica koji studiraju na Sveučilišnom kampusu Borongaj.

Tijekom radionice predavačica se osvrnula na dobrobiti korištenja bicikla u svakodnevne svrhe, na prometna pravila za vožnju biciklom, na uvjete i sigurnosne nedostatke biciklističke infrastrukture u Zagrebu (i šire) te na mogućnosti sudjelovanja građana u procesima odlučivanja u oblikovanju vlastite okoline.

Na kraju radionice, a povodom otvaranja postaje za javne bicikle Kampus Hrvatski studiji, predstavljena je usluga korištenja javnih bicikla koju nudi tvrtka Nextbike.

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic