Objavljeno: 21. 5. 2022. u 09:58
Administrator

Drugi dio terenskoga rada na projektu „Istraživanje razine znanja hrvatskoga jezika kod djece koja polaze Hrvatsku nastavu u Bavarskoj i Baden-Wurttembergu“ odvio se u Freiburgu. Prof. Sanja Vulić izradila je poseban upitnik na temelju kojega je, zajedno s asistenticom Lidijom Bogović i učiteljicom Antonijom Pavlović, koordinatoricom tamošnje Hrvatske nastave, ispitivala razinu znanja triju skupina učenika.

Također se ispitivala razina znanja o hrvatskoj kulturi te načini na koje učenici razvijaju svoj nacionalni identitet. Isti tip istraživanja prethodno je proveden među učenicima Hrvatske nastave u Koordinaciji Bavarska.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic