Objavljeno: 13. 5. 2022. u 14:02
Administrator

Fakultet hrvatskih studija kao visokoobrazovna i znanstvena institucija usmjerena je na proučavanje svih elemenata hrvatskog nacionalnog identiteta, hrvatskog prostora te stanovništva - u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, susjednim zemljama u kojima su Hrvati autohtona manjina te hrvatskom iseljeništvu u zapadnoj i sjevernoj Europi i prekomorskim zemljama. Uzimajući u obzir potonje, logičan je izbor za sve one mlade Hrvatice i Hrvate izvan Republike Hrvatske koji žele naučiti više o svojem podrijetlu, što kroz nastavu, a što kroz istraživački rad. Takve osobe steći će potrebna znanja i vještine da po povratku u svoje zajednice postanu nositelji raznih aktivnosti kojima je cilj očuvanje i njegovanje hrvatskog nacionalnog identiteta te spona s Republikom Hrvatskom. U slučaju ostanka u Republici Hrvatskoj, obogatit će ju svojim cjelokupnim potencijalom.

Svi zainteresirani, pripadnici hrvatske autohtone manjine u europskim državama (Austriji, Srbiji, Sloveniji, Slovačkoj, Rumunjskoj, Makedoniji, Mađarskoj, Italiji, Crnoj Gori, Češkoj, Kosovu i Bugarskoj) te potomci hrvatskih iseljenika u prekomorskim i europskim državama osnovne informacije o načinu upisa studenata u kvoti za Hrvate izvan Republike Hrvatske na Fakultet hrvatskih studija, kao i podatke o studijskim programima mogu doznati u priloženim letcima na hrvatskom, engleskom, španjolskom i njemačkom jeziku.
 

Letak (hrvatski, PDF)

Letak (engleski, PDF)

Letak (njemački, PDF)

Letak (španjolski, PDF)

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic