Objavljeno: 29. 4. 2022. u 10:07
Administrator

U srijedu 11. svibnja 2022. u 11 sati na Fakultetu hrvatskih studija u dvorani Zagreb predavanje pod naslovom „Filozofija laži“ održat će slavni norveški filozof Lars Fredrik Handler Svendsen - koji djeluje kao profesor na Institutu za filozofiju Sveučilišta u Bergenu. Svendsenova djela prevedena su na 29 svjetskih jezika, među kojima valja izdvojiti Filozofiju usamljenosti, Filozofiju slobode, Filozofiju rada, Filozofiju zla, Filozofiju dosade, Modu, Strah, Što je filozofija te Razumijemo li životinje? kao knjige koje su prevedene na hrvatski jezik. Ovim putem pozivamo sve studente i nastavnike Fakulteta hrvatskih studija da se priključe ovom događaju. Predavanje će trajati oko 60 minuta te će nakon njega uslijediti rasprava.

Ukoliko želite saznati nešto više o predavaču i njegovoj filozofiji, pogledajte neka od njegovih popularnih predavanja koja su vam dostupna na YouTube-u ili pročitajte neku od navedenih publikacija.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS