Objavljeno: 25. 4. 2022. u 08:58
Administrator

Dani domovinskoga odgoja i kulture u iseljeništvu projekt je koji provodi Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu uz odobrena financijska sredstva i potporu Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2021. godinu. Projektne aktivnosti realizirali su Odsjek za odgojno-obrazovne znanosti i Odsjek za demografiju i hrvatsko iseljeništvo Fakulteta hrvatskih studija organizacijom okrugloga stola i znanstvenoga razgovora.

Okrugli stol Hrvatska nastava u inozemstvu – važnost, izazovi i potrebe problematizirat će trenutnu organizaciju i provođenje hrvatske nastave u inozemstvu. Osim toga, cilj održavanja okrugloga stola jest potaknuti raspravu o važnosti i ulozi hrvatske nastave u inozemstvu po pitanju očuvanja nacionalnoga identiteta među hrvatskim iseljenicima i njihovom djecom. Okrugli stol održat će se 29. travnja 2022. u 13 sati u Velikoj vijećnici Fakulteta hrvatskih studija, a raspravi će se pridružiti i učitelji hrvatske nastave u inozemstvu putem poveznice:

https://meet.jit.si/HRVATSKA_NASTAVA_U_INOZEMSTVU_VAZNOST_IZAZOVI_I_POTREBE

Temeljni cilj znanstvenoga razgovora o hrvatskome iseljeništvu jest osvijestiti razinu iseljeničkoga potencijala iseljene Hrvatske u demografskom, ekonomskom, obrazovnom i identitetskom kontekstu, razmatrati položaj iseljeništva i njegovu demografsku održivost te definirati preduvjete integracijskoga povratničkoga pristupa u matičnoj domovini. Znanstveni razgovor će se održati online, 30. travnja 2022. s početkom u 10 sati, putem poveznice:

https://meet.jit.si/Hrvatskiiseljeni%C4%8Dkiidentitetskiiobrazovnipotencijali

Voditeljice projekta         
doc. dr. sc. Monika Komušanac
doc. dr. sc. Rona Bušljeta Kardum

 

plakat

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS