Objavljeno: 5. 4. 2022. u 09:55
Administrator

Prof. dr. sc. Zygfryd Eckardt Gehrmann s Odsjeka za kroatologiju Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu održao je 31. ožujka 2022. u Društvu hrvatskih sveučilišnih nastavnika pred  brojnim slušateljima predavanje pod naslovom „Jezik znanosti u doba globalizacije – s pogledom na Hrvatsku i položaj njemačkoga“. Predavanje je održano na njemačkom jeziku sa simultanim prevođenjem. Nakon predavanja uslijedila je živa rasprava o znanosti u doba globalizacije i sve većega reduciranja višejezičnosti.

Wissenschaftssprache in Zeiten der Globalisierung - mit einem Blick auf Kroatien und die Stellung von Deutsch (31.3.2022.)

Razvoj jezikâ znanosti i stranih jezika u školama u Europi - studija o europskim perspektivama i hrvatskoj stvarnosti (2021.)

Zbornik radova o poengleženju znanstvenoga jezika (2019.)

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic