Objavljeno: 31. 3. 2022. u 21:28
Administrator

U utorak 29. ožujka 2022. u dvorani Zagreb održan je prvi u nizu susreta s uspješnim alumnima Fakulteta hrvatskih studija u organizaciji Udruge diplomanata Fakulteta hrvatskih studija. Prvo takvo okupljanje obilježili su uspješni alumni iz polja kroatologije, a u razgovoru su sudjelovali studenti kroatologije i drugih srodnih polja. Naši gosti bili su: Mateja Župančić, mag. croat. et. mag. educ. croat. - nastavnica hrvatskoga jezika i kulture izražavanja i ophođenja na Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Zagrebu, dr. sc. Matijas Baković s Instituta za migracije i narodnosti u Zagrebu te Goran Galić, mag. comm. et mag. educ. croatol., glavni urednik Vijenca, književnoga lista za umjetnost, kulturu i znanost Matice hrvatske.

Aktualni studenti sa zanimanjem su slušali iskustva svršenih studenata kroatologije koji su uspjeli na tržištu rada na različitim radnim mjestima, od obrazovanja preko kulture pa sve do znanstvenih instituta, a u drugom dijelu susreta postavljali su pitanja o tome kako najbolje profitirati od studija i koje su prednosti studija kroatologije.  

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic