Objavljeno: 31. 3. 2022. u 09:48
Administrator

U četvrtak 31.3.2022. na Fakultetu hrvatskih studija gostovati će prof. dr. sc. Jim Parry sa Sveučilišta u Leedsu iz Velike Britanije. Profesor Parry došao je na poziv doc. dr. sc. Matije Mate Škerbića.

Na fakultetu prof. Parry će održati predavanje studenticama i studentima demografije i hrvatskoga iseljeništva u sklopu teme Bioetika i šport s naslovom 'Što je pogrješno s dopingom?' (What is wrong with doping?). Također, održat će i radionicu sa studenticama i studentima Odsjeka za filozofiju i kulturologiju na temu 'Konceptualna analiza: koncept kažnjavanja' (Conceptual analysis: concept of punishment).

Valja istaknuti kako je prof. Parry dugogodišnji predstojnik katedre Odsjeka za filozofiju na Sveučilištu u Leedsu, pomoćnik ravnatelja Britanskoga nacionalnoga Centra izvrsnosti u nastavi i učenju u primijenjenoj interdisciplinarnoj etici te član Nacionalnoga predmetnoga centra za filozofiju i religiju.

Također, prof. Parry jedan je od globalnih bardova filozofije športa te vodeći autoritet u filozofiji olimpizma i autor najvažnijih knjiga iz toga područja kao što su The Olympic Games Explained (2005, s V. Girginovom), Olympic Ethics and Philosophy (2012, s M. McNamee) i Olympic Values and Ethics (2012, sa S. Brownellom). Osnivač je Britanske olimpijske akademije te Britanskoga društva za filozofiju športa (BPSA). Posljednje dvije godine intenzivno se bavi nekim od najvažnijih problema u suvremenom športu kao što su pitanja e-športa i problemom kategorizacije u športu.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic