Objavljeno: 29. 3. 2022. u 16:46
Administrator

Knjiga „Krvavi tragovi velikosrpske ideologije na kraju XX. stoljeća“ bit će predstavljena u čitaonici Knjižnice Fakulteta hrvatskih studija (Borongajska cesta 83c, Zagreb) u petak 1. travnja 2022. u 11 sati.
 
Monografiju je napisao Zlatko Pinter, a objavljena je u nakladi Fakulteta hrvatskih studija kao priručnik za poznavanje povijesnih i društvenih prilika na području koje je obuhvaćalo južnoslavenske integracije i za shvaćanje osnovnih događaja koji su doveli do razornih ratova potkraj XX. stoljeća u kojima su razarani Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Kosovo i proganjano nesrpsko stanovništvo u Vojvodini. Knjiga donosu genezu političkih i društvenih odnosa i daje okvir zbivanja o temi koja je u hrvatskoj historiografiji ostala nedovršena i nezaokružena.
 
O knjizi će govoriti urednica doc. dr. sc. Vlatka Vukelić, Nada Prkačin i autor. Ulazak je slobodan.
 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic