Objavljeno: 21. 3. 2022. u 08:52
Administrator

Povodom tragičnoga stradanja kolega Nikole Michaela Sušca i Jerka Kučića, studenata Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, na Fakultetu je od petka 18. ožujka 2022. proglašena sedmodnevna žalost koja će potrajati do četvrtka 24. ožujka u 11 sati. Nju označava crni stijeg nad ulazom u glavnu zgradu Fakulteta. Tijekom dana žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe.

Dekan zahvaljuje svima koji su preko društvenih mreža i na druge načine izrazili sućut obiteljima i fakultetskoj zajednici.

Od ponedjeljka 21. ožujka ujutro u predvorju Knjižnice Fakulteta hrvatskih studija otvorena je Knjiga žalosti. Njezine kopije bit će naknadno predane obiteljima naših poginulih studenata.

Pripadnici fakultetske zajednice mogu u spomen na poginule kolege paliti lampaše i svijeće na okruglom betonskom podiju i ispred njega na poljani (parkiralištu) iza glavne zgrade Fakulteta.

Ispraćaj Jerka Kučića bit će na zagrebačkom Krematoriju u srijedu 23. ožujka u 10.40, a polaganje urne naknadno u Komiži.

Sprovod Nikole Michaela Sušca bit će na groblju Sv. Petra u Novom Mjestu kraj Sv. Ivana Zeline također u srijedu 23. ožujka u 13.30.

Fakultetska će se zajednica od svojih neprežaljenih članova oprostiti komemoracijom na poljani iza glavne zgrade Fakulteta (između dvorane Zagreb i Knjižnice) u četvrtak 24. ožujka u 10 sati (u slučaju lošega vremena u dvorani Zagreb), uz sudjelovanje rodbine, studenata i nastavnika poginulih studenata, rektora i dekana s Kampusa Borongaj. Na komemoraciju su osobito pozvani studenti koji su 2019. i 2021. upisali filozofiju i kulturu, te naraštaj koji je 2019. upisao povijest i koji je 2021. upisao kroatologiju.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic