Objavljeno: 19. 3. 2022. u 19:58
Administrator

Tužna vijest o tragičnoj pogibiji dvojice studenata Fakulteta hrvatskih studija Nikole Michaela Sušeca (20) i Jerka Kučića (22) potresla je naše studente, nastavnike i osoblje, a najviše one koji su zajedno s njima bili na nastavi ili provodili slobodno vrijeme. Takav prevelik gubitak dovodi do brojnih teških pitanja i osjećaja. Uz tugu, tu su često i ljutnja, strah ili očaj te različiti drugi osjećaji. Tragična smrt osoba koje smo poznavali, a posebno onih koje smo voljeli i koje su trebale još puno toga proživjeti, dovodi do nevjerice: nije nam jasno kako se može dogoditi da netko tko je dan ranije bio pored nas, pun života, odjednom više nije tu i da više nikada ne će biti. Posebno je teško što se ovdje radi o smrti dvojice mladića, koji su dijelili krug prijatelja i poznanika.

Jako je važno znati da su različiti teški osjećaji posve normalni u ovoj situaciji, ali i da su posve normalne različite druge reakcije (npr. „zakočenost“, „bijeg od teških osjećaja“, tjelesni simptomi). Događaji koji su se zbili jednostavno su preteški. S njima se um i tijelo svake osobe nastoje nositi na njima izvedive načine. 

Tko ima potrebu za stručnom podrškom, slobodno se može javiti na adrese savjetovaliste@hrstud.hr i psiholosko.savjetovanje@hrstud.hr

Što je važno znati ako razmišljate biste li se javili u Savjetovalište?

Pri susretu s nama u Savjetovalištu ne trebate puno pričati, a niti vas mi namjeravamo opteretiti s puno naših riječi. Svjesni smo da u ovakvim situacijama nedostaje pravih riječi kojima bi se izrazili osjećaji i stvarnost doživljenoga gubitka.

Ono što nudimo jest da budemo uz vas i da pružimo podršku na načine na koje možemo, vodeći računa o tome da svaka osoba istu situaciju doživljava na drukčiji način te da svakome treba donekle različit oblik podrške.

Obavijestit ćemo vas uskoro i o drugim oblicima podrške koji će biti dostupni na Fakultetu. 

Sjećanje na Nikolu i Jerka, na njihovu dobrotu i vedrinu, neka nam bude poticaj da brinemo jedni za druge. 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic