Objavljeno: 14. 2. 2022. u 14:52
Josip Papak

Institut za migracije i narodnosti, Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Institut za društvene i političke studije Patagonije Nacionalnog sveučilišta u Patagoniji „San Juan Bosco“, Fakultet odgojno-obrazovnih znanosti Sveučilišta u São Paulu, Sveučilište u Dubrovniku  te Međunarodna mreža istraživača migracijskih procesa između Hrvatske i Južne Amerike organiziraju drugi Međunarodni znanstveno-stručni skup Migracijski procesi između Hrvatske i Južne Amerike: Prema transnacionalnom i transdisciplinarnom polju proučavanja, koji će se održati na daljinu od 15. do 17. veljače 2022. godine.

Drugi Međunarodni znanstveno-stručni skup Migracijski procesi između Hrvatske i Južne Amerike održat će se mrežnim putem (na daljinu), a sudjelovanje je otvoreno i besplatno. U utorak, 15. veljače, svi paneli bit će na hrvatskom jeziku, dok će u srijedu, 16. veljače i četvrtak 17. veljače biti na španjolskom, uz neka izlaganja na portugalskom jeziku. Prijenos je moguće pratiti Zoom aplikacije ili preko YouTube stranice Fakulteta hrvatskih studija.

 

Organizacijski i znanstveni odbor skupa čine znanstvenici i stručnjaci različitih ustanova iz Hrvatske, Argentine, Čilea, Brazila, Venezuele, Španjolske i Rusije.

Program skupa

Knjiga Sažetaka 

Opće informacije o skupu

 

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic