Objavljeno: 31. 1. 2022. u 07:57
Administrator

Universitas

U 147. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

– Razgovori s četvero predloženika četvero za novoga rektora Sveučilišta u Zagrebu: prof. Mirjana Hruškar, prof. Marijan Klarica, prof. Stjepan Lakušić i prof. Tonći Lazibat (str. 4–11)

– Stručnjaci zagrebačkoga Građevinskoga fakulteta ispitivali sigurnost tunela u Nizozemskoj (str. 16–17)

– Osvrt na manifestaciju Fakulteta hrvatskih studija: Buđenje uspavanoga Proljeća (str. 20)

– Stoljeće Muzičke akademije u Zagrebu (str. 21)

– Projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak“ (str. 25)

PDF broja 147 može se preuzeti ovdje.

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.

Teme iz hrvatskoga akademskoga života dostupne su i na informativno-znanstvenom portalu Universitas, Facebooku i Twitteru. Tamo se predstavljaju događaji na Sveučilištu u Zagrebu, s osobito uspjesi, postignuća i projekti studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Svrha je digitalnih platformi Sveučilišta dinamičnija objava različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u digitalnom okružju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic