Objavljeno: 17. 1. 2022. u 13:26
Administrator

U suorganizaciji Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Đakovu i Fakulteta hrvatskih studija u utorak 18. siječnja u Đakovu će se održati znanstveni simpozij „Adam Filipović Heldentalski: Svećenik, teolog, književnik“ povodom 150. obljetnice njegove smrti (Velika Kopanica, 2. IX. 1792 – Gorjani kraj Đakova, 25. IX. 1871). Na kraju simpozija sudionici će položiti vijence na njegovom grobu na mjesnom groblju u Gorjanima. 

Program i plakat.

 

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic