Objavljeno: 22. 10. 2021. u 13:49
Lidija Bogović

Prof. dr. sc. Sanja Vulić i asistentica Lidija Bogović od 18. do 23. listopada 2021. borave na Karlovu sveučilištu u Pragu. Tijekom boravka prof. Vulić je studentima preddiplomskoga i diplomskoga studija, koji u okviru slavistike pohađaju lektorat hrvatskoga jezika, održala predavanje "Uloga Mletačke Republike pri formiranju značajnih leksičkih razlika među posuđenicama iz romanskih idioma u dubrovačkom i u splitskom mjesnom govoru" te predavanje "Prefiksalno-sufiksalna tvorba u hrvatskom standardnom jeziku". Obje nastavnice (Vulić i Bogović) susrele su se na radnom sastanku s voditeljem Katedre za južnu slavistiku dr. sc. Jaroslavom Otčenašekom, nastavnicima na Katedri dr. sc. Helenom Stranjik i dr. sc. Karelom Jirasekom te lektoricom za hrvatski jezik Elom Tončić. Na Filozofskom fakultetu posjetile su i slavističku knjižnicu. Tijekom tjedna gošće s Fakulteta hrvatskih studija održale su još niz sastanaka s pojedinim nastavnicima Filozofskoga fakulteta Karlova sveučilišta.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic