Objavljeno: 6. 10. 2021. u 21:17
Lidija Bogović

Danijela Rešetar, bivša studentica Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, nakon diplome postala je vrlo uspješnom voditeljicom Interpretacijskoga centra u rodnoj kući hrvatskoga književnika Petra Preradovića u Grabrovnici kraj Pitomače u Podravini. U okviru Interpretacijskoga centra organizira različite kulturne aktivnosti, a kako sama kaže, rad u toj ustanovi pruža joj mogućnost da se ponovo susretne sa svojim bivšim profesorima čija je predavanja osobito rado slušala, a ujedno i s temama koje je posebice zanimaju. Tako je 6. listopada 2021. njezina gošća u Kući Petra Preradovića bila prof. dr. sc. Sanja Vulić koja je, u dogovoru s organizatoricom, održala predavanje o književnosti Hrvata u dijaspori. Profesorica je izabrala autore i djela iz hrvatskih manjinskih zajednica i hrvatskoga iseljeništva, što su posjetitelji sa zanimanjem pratili. Idući gost predavač u Kući Petra Preradovića bit će izv. prof. dr. sc. Davor Piskač, kojega bivša studentica također želi ponovo susresti i poslušati njegovo predavanje.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic