Objavljeno: 27. 9. 2021. u 11:47
Administrator

Universitas


U 143. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

– Prof. Marin Strmota o demografskim problemima (str. 19)

– U spomenu akademiku Stjepanu Babiću: Trajno je obilježio hrvatsku jezičnu kulturu (str. 29)

– Mirko Bilandžić o nacionalnoj sigurnosti i međunarodnom terorizmu (str. 16–17)

– Miroslav Rajter analizira svjetska rangiranja sveučilišta (str. 2)

– Predstavljanje novoga studija mehatronike i robotike (str. 6)

– Siniša Opić o učiteljskom pozivu u doba pandemije (str. 14)

– Tomislav Josip Mlinarić o važnosti Pelješkoga mosta (str. 18)
 

PDF broja 143 može se preuzeti ovdje.
 

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.
 

Teme iz hrvatskoga akademskoga života odnedavno su dostupne i na informativno-znanstvenom portalu Universitas, Facebooku i Twitteru. To su sada platforme za predstavljanje događaja na Sveučilištu u Zagrebu, s naglaskom na predstavljanje uspjeha, postignuća i projekata studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Svrha im je dinamičnija objava različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u digitalnom okružju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS